De 7 chakra’s met extra uitgelicht het buikchakra

De zeven chakra’s

Basischakra
Basisveiligheid en de eerste levensbehoeften. Stimuleert de creativiteit van de ziel en aardt de ziel in de huidige belichaming

Buikchakra
Emotie, vitaliteit en seksualiteit. Regeert de ervaringen die te maken hebben met constructieve en destructieve relaties.

Zonnevlecht
Persoonlijke kracht, plannen, doelen en ego. Dit chakra heeft de macht alles met zijn spirituele energie te transformeren.

Hartchakra
Onvoorwaardelijke liefde, sensitiviteit en contact maken. Dit is het chakra van de hogere emoties en heeft het vermogen ongunstige situaties uit het verleden te helen. Hier maken we contact met onze ziel.

Keelchakra
Communicatie, creativiteit en je innerlijke stem. Dit chakra wordt ook de doorgang naar de ziel genoemd.

Derde Oog
Intuïtie en helder waarnemen. Wordt ook wel het venster naar de ziel  genoemd.

Kruinchakra
Geloofsovertuigingen en de kosmische verbinding. Het portaal dat zich  opent voor hoger spiritueel bewustzijn, hogere weten, de ‘hart- opening’ naar hogere dimensies.

Extra uitgelicht in deze blog: het buikchakra (deze komt terug in de gevorderde opleiding healing & reading)

Ons buikchakra is de wereld van het water. We bewegen door onze bevrijdende stroom vanuit het basischakra omhoog naar de buik en verder. Het basischakra vertegenwoordigt ons fundament met haar element aarde. Van vast en statisch gaan we in de buik over naar water, vloeibaarheid en beweging. Zoals het kind haar wereld eerst klein is omdat ze zich nog niet kan voortbewegen zo wordt haar wereld groter doordat ze zich kan bewegen en de wereld gaat verkennen. In de waterwereld van onze buik komen we in een wereld van gevoelens en emoties, van sensaties en verlangens en het je naar je verlangens toe bewegen.

We komen hier ook in de wereld van de dualiteit, de wereld van jijzelf en de ander. Het voornaamste doel van dit chakra is het stimuleren van beweging en genot. Beweging staat voor verandering. Verandering brengen we teweeg door onze reis in de buitenwereld en daar van alles tegen te komen. Vervolgens keren we naar binnen in onze binnenwereld, om onze emoties en gevoelens te aanvaarden, onszelf te onderzoeken, waar nodig gevoelens te uiten of in te dammen en weer los te laten.

Het buikchakra staat ook voor het je verbinden en weer losmaken. Dit proces laat ons groeien en bewust worden. Er zijn vele manieren om onze binnenwereld te verkennen: dansen, een mooi gedicht of een mooie tekening, meditatie, visualisatie, delen, verbinden, kwetsbaar durven en mogen zijn en healing. In dit chakra verschuift onze focus van wat heb ik nodig om te overleven (wortelchakra) naar, wat wil en kan ik nu ik zeker weet dat ik zal overleven? Dit is het chakra van onze seksualiteit. Ik zie seksuele energie als levenskracht en ons vermogen om te scheppen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een vraag, neem gerust contact met me op.

Hartelijke groet Daniella