Cursus

Reis door de chakra’s

Het doel van de cursus Reis door de chakra’s is inzicht te krijgen in de eigen chakra’s en het leren zorgdragen voor je eigen energie. In deze cursus staat het verbinding maken met je intuïtie, je ziel en Hogere Zelf centraal. De ziel is de houder van onze levensenergie en deze energie wordt bijeengehouden door de chakra’s. Ieder chakra regeert iemands emotionele, mentale en spirituele welzijn. De chakra’s zie ik als poorten naar inzicht, groei, genezing en bewustwording.

In deze cursus onderzoek je de invloed van ervaringen, blokkades en de krachtige mogelijkheden die in ieder chakra opgeslagen liggen. Eventuele blokkades leer je liefdevolle aandacht te geven, zodat ze kunnen genezen. Via je intuïtie leer je je zelfgenezend vermogen kennen, (opnieuw) in eigendom te nemen en te activeren. Jouw innerlijk weten, je eigen wijsheid en helingskracht, krijgt hierdoor weer ruimte. Je leert wat je eigen energie is en welke energie van de ander is. Je leert je je eigen energetische ruimte (aura en chakra’s) schoon te houden, beter bij jezelf te blijven, ben je steviger geaard en heb je meer (levens-)energie tot je beschikking.

Vanaf het hartchakra staat de liefde voor jezelf en het geven en ontvangen centraal. Er is aandacht voor de manier waarop je contact maakt en communiceert.
Deze cursus is het eerste onderdeel in het voorbereidende jaar van de Opleiding
Healing & Reading en kan ook als een afzonderlijke cursus worden gevolgd.

Data cursus

Start nieuwe cursus najaar 2024

Onderwerpen
cursus Reis door de chakra’s

Onderstaande onderwerpen bij de verschillende chakra’s zijn een globale weergave. Per groep kunnen onderwerpen aangepast worden op dat wat er bij de cursisten actueel is en daardoor verschillen.

9

Kennismaking

De werking van visualisatiekracht en het centrum van je hoofd en het terughalen van je eigen energie.

9

Voeten en basischakra

Gronden in lichtenergiet en het centrum van je hoofd en het terughalen van je eigen energie.

9

Basischakra

Activatie wortelchakra en de aarde ster chakra.

9

Buikchakra

Activatie buikchakra, energie uitwisselen, beschermen van de chakra’s en jezelf vullen met je eigen licht, stromen van aarde en kosmische energie.

9

Zonnevlechtchakra

Plaatjes blazen het transformeren van belastende energie.

9

Hartchakra

Hartchakra activatie. Koorden en vergevende energie.

9

Keelchakra

Communicatie en je vrijmaken van energie van anderen. Ontmoeting met je Hogere Zelf, energetisch schoonmaken van een ruimte.

9

Voorhoofdchakra

Evenwicht brengen in de ratio en de intuïtie.

9

Kruinchakra

Geloofsovertuigingen transformeren, kennismaken met begeleider.

Structuur van de cursus

De cursus bestaat uit 10-wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur. Het aantal cursisten is maximaal acht. Per bijeenkomst staat één chakra centraal. Alle oefeningen zijn afgestemd op dit chakra. Er wordt gewerkt met lichaamsgerichte oefeningen, visualisaties, intuïtief waarnemen, kleur en geluid, ontspanningsoefeningen, dans en massages.

De 7 chakra’s

Basischakra

Basisveiligheid en de eerste levensbehoeften. Stimuleert de creativiteit van de ziel en aardt de ziel in de huidige belichaming

Buikchakra

Emotie, vitaliteit en seksualiteit. Regeert de ervaringen die te maken hebben met constructieve en destructieve relaties.

Zonnevlecht

Persoonlijke kracht, plannen, doelen en ego. Dit chakra heeft de macht alles met zijn spirituele energie te transformeren.

Hartchakra

Onvoorwaardelijke liefde, sensitiviteit en contact maken. Dit is het chakra van de hogere emoties en heeft het vermogen ongunstige situaties uit het verleden te helen.

Keelchakra

Communicatie, creativiteit en je innerlijke stem. Dit chakra wordt ook de doorgang naar de ziel genoemd.

Derde oog

Intuïtie en helder waarnemen. Wordt ook wel het venster naar de ziel  genoemd.

Kruinchakra

Geloofsovertuigingen en de kosmische verbinding. Het portaal dat zich  opent voor hoger spiritueel bewustzijn, de ‘hart- opening’ naar hogere dimensies.